Зеленський заявив про необхідність доступності вакцини проти коронавірусу для всіх / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив про спільність позиції з ЄС щодо того, що вакцина проти коронавірусу має стати доступним глобальним надбанням для всіх країн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній з віце-президентом Європейської комісії, високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем прес-конференції за підсумками 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі.

«Ми обговорили поточну ситуацію з поширенням COVID-19 та спільні зусилля для його подолання. Я вдячний Євросоюзу за надзвичайно важливу допомогу, надану Україні. Мова і про безпосереднє реагування на пандемію, і про підтримку макроекономічної стабільності України», - заявив президент України.

Відео дня

Зеленський зазначив, що має спільну позицію з європейськими партнерами стосовно того, що «вакцина проти коронавірусу має стати спільним і доступним глобальним надбанням для всіх країн. Сподіваємось на подальшу тісну взаємодію з ЄС у цьому дуже важливому на сьогодні питанні».

Читайте такожУ ВООЗ заявили, що Україна може отримати вакцину проти коронавірусу вже у 2021 році

Вакцина проти коронавірусу: коли її отримає Україна

За даними ВООЗ, загалом у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19.

Україна є учасником глобальної ініціативи ВООЗ щодо рівного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби.

4 серпня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в рамках співпраці з Альянсу ВООЗ COVAX Україна може отримати близько 8 млн доз вакцини від коронавірусу для щеплення близько 20% населення.