Фахівці виявили нову небезпеку гепатитів / фото ua.depositphotos.com

Люди, які живуть з гепатитом B і гепатитом C, можуть бути більш схильні до розвитку раку, ніж люди, які викурюють пачку цигарок в день.

За даними фонду центру аналізу захворювань, люди, інфіковані вірусами гепатиту В і С, "мають однаковий або значно вищий ризик розвитку раку, ніж ті, хто весь час викурює одну пачку цигарок на день", пише The Independent.

Фахівці Фонду стверджують, що у зв'язку з цим, гепатит В і C повинні "розглядатися як інфекції, що викликають рак, і міжнародні рекомендації повинні бути відповідним чином переглянуті".

Відео дня

Фонд виявив, що віруси гепатиту В і С мають високу онкогенність. Онкогени - це мутовані гени, які можуть призвести до раку багатьох органів.

"Важливо визнати високий ризик розвитку раку, пов'язаного з інфекціями гепатиту В і С, і направити пацієнтів на лікування. Лікування може знизити ризик розвитку раку на 85% і більше", - йдеться в аналізі Фонду.

Що таке гепатит

Гепатит - це термін, який використовується для опису запалення печінки.  Гепатит В передається через кров інфікованої людини. Наприклад, захворювання може передаватися від хворих матерів їх дітям, або через незахищений секс і вживання ін'єкційних наркотиків.

Гепатит C зазвичай передається через контакт крові з інфікованою людиною.

За підрахунками фахівців у світі від гепатиту кожні 30 секунд помирає людина. Загалом у понад 350 млн осіб був діагностований гепатит B або C у всьому світі, що призводить до більш ніж 1,1 млн смертей щороку.

До 2040 року смертність від цієї хвороби може перевершити смертність від малярії, ВІЛ та туберкульозу разом узятих.

Вас також можуть зацікавити новини: