Сексолог пояснила, чи нормально плакати після сексу / фото ua.depositphotos.com

Чи бувало у вас, що під час сексу або після бурхливого оргазму раптово стає сумно і хочеться плакати? Такі ситуації бентежать партнера і змушують шукати причину в собі. 

Сексолог і психолог Катерина Бучинська пояснила, чому жінкам часом хочеться плакати під час статевого акту і на що це впливає.

Як пише Obozrevatel, за словами експерта, є кілька пояснень такої реакції на секс або оргазм. Це можуть бути як фізіологічні особливості, так і невиправдані очікування від статевого акту.

Відео дня

Читайте такожЕксперти розповіли про причини жіночих зрад

"Почуття смутку або сльози можуть не означати нічого поганого, якщо це просто емоційний викид після оргазму. Неконтрольована реакція тіла на кайф і щастя", – говорить експерт.

За словами психолога, смуток може виникнути через те, що не було почуття близькості з партнером, незалежно від того, був оргазм чи ні.

"Люди живуть разом, зустрічаються, займаються сексом, але вони очікують, що за допомогою сексу закриють якісь питання у відносинах, зможуть утримати партнера, бути в контакті. Але секс відбувається, а самі відносини не змінюються", - розповідає Бучинська.

За її словами, секс не може зцілити і повернути почуття. Якщо у відносинах є проблеми, то близькість і контакт не з'явиться і після статевого акту. В такому випадку, партнерам потрібно відверто поговорити. 

"Знаєте, буває, що чоловік кінчив, розвернувся і заснув. Це природна реакція - просто людина втомилася і відключається. А жінці в цей момент не вистачає ніжності. Потрібно озвучити своєму партнерові, що потрібна пара хвилин ось цих "поцілунків-обіймів", – зазначає експерт.

Бучинська стверджує, що смуток і сльози викликають найчастіше два фактори: сплеск гормонів під час оргазму і недомовки між партнерами.

"Постарайтеся проаналізувати, у вашій парі такі почуття з'являються, тому що був сильний пік – офігенний оргазм, чи ви відчуваєте, щось не те в самих відносинах", - додала вона.

Також сексолог радить не соромитися говорити про свої почуття і побажання в плані сексу.

"Пам'ятайте, що ніхто не вміє читати наші думки. І ніхто не хоче шкодити іншому або робити йому неприємно. Ми всі намагаємося, щоб з нами було добре. Але через те, що не знаємо і не розуміємо, ми можемо неусвідомлено повторювати цю дію", – стверджує експерт.

Раніше експерти розповіли, що таке емоційна зрада і чому вона небезпечніша фізичної.

Вас також можуть зацікавити новини