Закоханість - це всепоглинаюче почуття, яке не піддається раціональному аналізу \ фото: ua.depositphotos.com

Виявляється, бути розумним не завжди корисно, часом це шкодить не тільки здоров'ю людини, а й її особистому життю.

Закоханість - це всепоглинаюче почуття, яке не піддається раціональному аналізу і логіці, якими звикли керуватися люди з високим інтелектом.

Перше, що може заважати - це бажання все аналізувати. "У вир з головою" - це зовсім не про них, розумна людина все аналізує і прогнозує свої дії на кілька кроків вперед. У житті таких людей дуже мало спонтанності, несподіванки і нерозсудливості, вони ніколи не керуються принципом "хочу". Це дуже добре, але тільки не в любові, іноді потрібно вимкнути голову і не давати заздалегідь оцінку всього, що відбувається, а довіритися почуттям і емоціям.

Відео дня

Читайте такожЧому дівчата не поспішають виходити заміж: експерти назвали 4 причиниПо-друге, негативний досвід у відносинах. Одного разу побувавши в непростих відносинах, людина буде побоюватися повторення ситуації, тому зіткнувшись з труднощами, вважатиме за краще закінчити відносини, а не вирішувати проблеми. Досвід минулих відносин керуватиме розумною людиною і в спробах почати нові. Але, не дивлячись на свій інтелект, такі люди забувають, що всі ми різні і навіть однакові проблеми здатні вирішувати по-різному, тому покладатися на досвід і при першій нагоді бігти, нелогічно. Розслабтеся, прислухайтеся до себе, своїх відчуттів і дозвольте відносинам розвиватися за власним сценарієм.

Третє - занадто висока планка. Високоінтелектуальна людина, як правило, добре розуміє чого хоче і як цього досягти, тому не розмінюється на порожні відносини, а шукає "того самого", який відповідає всім вимогам. Але часто ця планка занадто висока, а ідеальних людей не буває. Крім того, у відносинах людина розкривається зовсім з іншого боку, а любов здатна творити чудеса, тому робити висновки і заздалегідь пророкувати результат відносин нерозумно.

По-четверте - бажання знайти подібного собі. Люди з однаковими інтересами і поглядами на життя не завжди щасливі, протилежності притягуються частіше, щоб доповнити один одного і зробити життя більш гармонійним. Багато інтелектуалів навмисно вибирають самотність, тому що вважають, що гідного партнера не знайти, а розмінюватися не вважають за потрібне. Але, іноді потрібно голові давати розвантаження і розмовляти не про філософію, а про більш приземлені речі, пише nashamama.

Вас також можуть зацікавити новини