Повага, довіра і вірність – запорука здорових відносин \ фото: ua.depositphotos.com

Повага, довіра і вірність – це запорука здорових відносин. Однак існує ще один важливий компонент, і вчені його встановили.

Зокрема, дослідники з Університету Мартіна Лютера в Галле-Віттенберзі (MLU) і Університету Бамберга провели опитування 181 пари, які були разом в середньому вісім років і жили спільно не менше одного місяця. Учасники заповнювали анкету, в якій розповідали про різноманітні аспекти своїх відносин.

Читайте такожПсихолог назвала 8 правил, як побороти власні ревнощіДослідники виявили, що найщасливішими парами були ті, в яких обидва партнери відчували високий рівень своєї влади. Результати дослідження опубліковані в Journal of Social and Personal Relationships, передає medikforum.

Відео дня

Під владою розуміється здатність впливати на інших і уникати аналогічного в свою сторону. Коли справа стосується партнерських відносин, мова йде про можливість приймати спільні важливі рішення. Згідно з дослідженням, найбільш важливим фактором задоволення у відносинах, є не баланс сил, а особистий рівень влади, який передбачається партнером.

Вас також можуть зацікавити новини