В україні можуть легалізувати медичний канабіс / фото ua.depositphotos.com

Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроект про легалізацію медичного канабісу до другого читання. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Комітет ВРУ з питань здоровʼя підтримав законопроект про медичний канабіс до другого читання", - зазначив він. 

Наступний етап процесу легалізації канабісу - голосування парламентом за ухваленням відповідного законопроекту в цілому.

Відео дня

Железняк не уточнив, коли воно може відбутися.

Легалізація медичного канабісу в Україні

У липні парламент у першому читанні підтримав за урядовий законопроект про легалізацію медичного канабісу. За його ухвалення проголосувало 268 народних обранців. Законопроект передбачає дозвіл на використання в медичних цілях препаратів, які були виготовлені з медичного канабісу.

За словами однієї з авторок законопроекту, нардепки Ольги Стефанишиною, наразі в Україні щонайменше 6 мільйонів людей з психічними травмами та розладами потребують подібного лікування. Зокрема, йдеться й про поранених військовослужбовців.

Стефанишина розповіла, що планується, що медичний канабіс будуть вирощувати лише у закритому приміщенні - в теплицях. Їх мають необхідним чином обладнати, а також встановити у приміщенні відеоспостереження. На кожен кущ буде прикріплений штрих-код. Ліцензія на виробництво коштуватиме, як і на виробництво алкоголю та тютюнових виробів, близько 800 гривень.

Депутатка також наголосила, що покарання за нелегальне використання, вирощування, перепродаж медичного канабісу буде аналогічним покаранню за збут наркотиків. 

Вас також можуть зацікавити новини: