Чай уповільнює старіння людини / фото ua.depositphotos.com

Дослідники з'ясували, скільки чашок чаю слід випивати щодня, щоб уповільнити старіння, тобто біологічний вік людини.

Нове дослідження показало, що близько трьох чашок чаю в день можуть забезпечити найбільш істотну користь для уповільнення біологічного старіння, пише Eatthis. Вчені визначили одну чашку чаю як 200 мл. Дослідження проводилося на основі чорного і зеленого чаю, а не на трав'яних чаях.

Хоча вчені не заглиблювалися в те, чому чай має антивікові властивості, вони припускають, що відповіддю можуть бути різні біологічно активні речовини в чаї, такі як поліфенол, який пов'язаний з довголіттям. 

Відео дня

В ході дослідження як у любителів чаю, так і у тих, хто тільки почав його пити, спостерігалося зниження рівня біологічного віку в порівнянні з тими, хто не пив цей напій. Крім того, у тих, хто відмовився від чаю спостерігалося прискорення зростання біологічного віку.

Крім цього, любителі чаю рідше страждали від тривожних і депресивних симптомів, а також від безсоння.

Згідно з дослідженням, користь чаю була більш очевидною у тих, хто не вживав алкоголь, порівняно з тими, хто його вживав. 

Що таке біологічний вік

Біологічний вік - це, по суті, вік клітин організму, який дає уявлення про те, наскільки ви здорові і наскільки добре працює тіло. Саме цей показник може визначити, прискорився чи сповільнився процес старіння вашого тіла в порівнянні з вашим хронологічним віком.

Вас також можуть зацікавити новини: