Що буде, якщо їсти часник щодня - відповідь вас здивує / фото ua.depositphotos.com

Часник в нашій країні дуже популярний. Його використовують як приправу під час приготування багатьох страв, консервації овочів, а також їдять в прикуску. У цього овоча безліч "фанатів" всупереч тому, що у нього специфічний смак і запах, які можуть відлякати.

УНІАН розбирався, чи можна їсти часник щодня.

Що трапиться, якщо є часник кожен день

У часнику багато активних речовин, які працюють як природний антисептик. Найважливіше, що є в цьому овочі – аліцин, який є сильним імуностимулятором. Крім того, він благотворно впливає на серцево-судинну систему.

Відео дня

Серед "заслуг" цієї рослини – зниження рівня цукру в крові, через що йому приписують протидіабетичні властивості. Крім цього, вважається, що часник допомагає знизити ризик виникнення хвороби Альцгеймера та деменції.

Також цей овоч покращує апетит завдяки тому, що підвищує вироблення шлункового соку, і допомагає відновити мікрофлору кишечника. У підсумку він покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

Чому не можна їсти багато часнику

Попри очевидні плюси від вживання часнику в їжу, з цією спецією треба бути акуратним. Не варто їсти його безконтрольно, як би не хотілося. Все корисне при перевищенні дози стає "отрутою" і цей випадок не виняток.

Так, продукт не рекомендують їсти тим, у кого є хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, які можуть загостритися. Йдеться про гастрит, виразки, панкреатит та інше. Також часник сильно розріджує кров, тому він строго заборонений тим, у кого з цим проблеми.

Скільки часнику в день можна їсти

Як така норма часнику в день не існує. Тут все індивідуально. Багато що залежить від стану здоров'я та переваг в їжі.

У разі, якщо ви здорова людина, то оптимальний рівень активних речовин забезпечать один-два зубчики. Через те, що овоч сильно впливає на організм, найкраще звернутися до лікаря, щоб точно визначити безпечну кількість часнику.

Раніше УНІАН писав, як правильно зберігати часник зимою.

Вас також можуть зацікавити новини: