Створення топової мережі лабораторій Ескулаб та допомога воїнам: які досягнення Сергія Дядюшка

Сергій Дядюшко, - відомий широкому загалу як засновник успішної мережі медичних лабораторій Ескулаб, головною цінністю якої проголошено надання медпослуг та сервісу високого рівня. Кожен час уособлюють люди, і людиною нашого часу, зокрема, є Дядюшко - підприємець, лікар, філантроп.

Нещодавно бізнесмен дав інтерв’ю, під час якого відверто розповів про те, як подолав шлях від дитячого лікаря-хірурга до засновника компанії. Людину характеризують не лише її здобутки, а й той шлях, яким вони були отримані. 

Дитинство Сергія проходило в сім’ї лікарів, тобто середовище, а саме білі випрані халати та стерильність, правила допомагати людям - були прищеплені змалечку. Це вплинуло на вибір професії, життєвого шляху й долі.

Відео дня

Після закінчення інституту Дядюшко декілька років працював дитячим хірургом. У ті часи аналізи довго робили, і в лікарнях були великі черги, і Сергій усвідомив, що потрібно відкрити власну медичну лабораторію. Фінальним поштовхом для великого сходження стала особиста трагедія - раптова смерть батька. Ця трагічна подія змусила Сергія швидко розвиватися як підприємцю.

Саме така передісторія створення медичних лабораторії Ескулаб, згодом вони почали впевнено та стрімко розвиватися. З часом лабораторії зайняли своє достойне місце у трійці лідерів в Україні. Це є прикладом, що надихає, - коли людина направляє свій біль від втрати не на жаль, а на жагу врятувати тих, кому ще є можливість допомогти: надати кваліфіковану допомогу хворим, бо аналізи є найпершим інструментом лікарів з діагностики для призначення правильного лікування.

Коли людину переповнює емпатія та енергія, вона знаходить вихід у різноманітних формах допомоги. Ще у мирні часи підприємець долучався до фінансування спортсменів, спортивних команд та допомоги організаторам спортивних змагань, фінансуючи спортивні заходи. То були перші кроки Сергія на шляху благодійності.

Коли розпочалась війна, Дядюшко з дружиною Наталею не могли залишитися осторонь великої біди. Вони не лише залишилися в країні, а й заснували благодійний фонд Ескулаб. Першочерговою метою фонду стала допомога нашим військовим, забезпечення їх провізією, яка не буде швидко псуватися. Для реалізації цього плану було ухвалено рішення придбати сушки для овочів і фруктів.

До роботи долучилася громада та біженці з інших областей нашої держави, яких прихистила сім’я Сергія. Але ця ініціатива здобула масштаби, що вражають. Згодом були придбані промислові професійні сушки. Усі мешканці міста та мешканці сусідніх селищ надавали допомогу у сушці продуктів - завдяки цьому на фронт відправили вже понад 3 млн порцій сухпайків.

Історія складається з великих випробувань на міцність, але люди вразливі, а на війні, у першу чергу, - фізично. Тому Сергій усвідомив потребу нашої армії у кровоспинних препаратах, число яких в Україні було недостатнім, і тут було ухвалено відповідальне рішення звернутися у міжнародні благодійні фонди з метою об’єднання зусиль заради збереження життів наших воїнів на полі бою. Це був повільний і тяжкий шлях перемовин. Та все ж вільне володіння англійською, вагомі аргументи та бездоганна репутація допомогли здобути результати під час перемовин і дозволити отримати необхідну допомогу від міжнародних партнерів. Ця допомога врятувала не сотні, а тисячі життів наших воїнів.

Допомога благодійного фонду Ескулаб армії також була спрямована на реабілітацію наших бійців, які отримали серйозні бойові поранення, пов’язані з втратою кінцівок. Звертаючи увагу на дорогу вартість якісних протезів і черги, з якими стикаються бійці, було ухвалено рішення об’єднатися з іншими меценатами та допомогти воїнам. Таким чином одному з поранених воїнів було встановлено біотичний протез, який сподобався його власнику і тепер полегшить його реабілітацію.

Створення топової мережі лабораторій Ескулаб та допомога воїнам: які досягнення Сергія Дядюшка

Цікаво, як у непростий період люди знаходять у собі приховані резерви на захист тих, кого люблять, та поміч усім, хто її потребує.

Створення топової мережі лабораторій Ескулаб та допомога воїнам: які досягнення Сергія Дядюшка

Але це неможливо без допомоги сім’ї, їх підтримки та віри. Такою людиною для Сергія, яка завжди поруч, є його дружина Наталя Дядюшко, з якою вони у шлюбі усе життя. Саме вона - та людина, яка підтримувала і надавала сил Сергію весь його професійний шлях, турбуючись та підтримуючи чоловіка в амбітних намірах. Саме Наталя Дядюшко відмовилася покидати країну та рідний дім у Львові, знайшла у собі сили й бажання об’єднати навколо себе усіх небайдужих людей. Родина Дядюшко подає приклад іншим, як потрібно чинити, якщо в тебе є реальне бажання допомагати. Вірність власному народу і повага до країни та людей об’єднує небайдужих. В перший період війни, коли була паніка, вони прихистили у своєму домі біженців з інших областей. Сімейні традиційні цінності сім’ї Дядюшко відкрили не тільки серця для тих, хто страждав тоді, а і двері свого дому.

Створення топової мережі лабораторій Ескулаб та допомога воїнам: які досягнення Сергія Дядюшка

Сергій показав, як не боятися ставити великі й амбітні цілі, розвивати бізнес і не боятися конкурентів. Філантроп Сергій Дядюшко, який подолав довгий шлях до успіху, наголошує: розвиваючи бізнес, варто не тільки не забувати про сім'ю, а й запроваджувати сімейні цінності у компанії. Молодим підприємцям Сергій радить не здаватися та не втрачати віру у нашу перемогу. Основною метою бізнесмен визначив для себе розвиток мережі Ескулаб, створення нових робочих місць та благодійні проєкти, підтримка церкви, спортивної молоді та просто тих, хто цього потребує. Через свої переконання Сергій та його родина є людьми релігійними і духовними, ці цінності були втілені не лише в соціальному житті, а і в компанії Ескулаб. Допомога та піклування про працівників компанії дало надію, і кваліфіковані кадри вдалося зберегти від еміграції за кордон. Вони залишилися вірними своїй компанії і своєму лідеру, який піклувався про них не тільки у безпечний мирний час, а і тоді коли в Україну прийшло страшне лихо. Сергій Дядюшко, власник мережі медичних лабораторій Ескулаб, спромігся зберегти робочі місця для своїх підлеглих, забезпечивши цим комфортне існування їхнім родинам і відсутність мотивації до еміграції.

Наразі Сергій Дядюшко не планує зупинятися та хоче відкривати проєкти по реабілітації та медичній допомозі українцям, постраждалим від війни. Сергій Дядюшко бачить свій шлях у дипломатичній сфері, якби він не обрав медицину, оскільки шлях до взаємодії з людьми є пріоритетним напрямком для підприємця. Сергій переконаний, що справжній успіх досягається лише копіткою щоденною працею, чіткою ціллю та вірою. Нічого не дається просто так. Отримані кошти підприємець інвестує у проєкти на допомогу українцям під час війни. І радить молодим інвесторам та підприємцям не цуратися заробляти кошти, адже вони зможуть допомогти тим, хто цього потребує, кількістю робочих місць, розвитком свого бізнесу або ж благодійною діяльністю.

Сергій Дядюшко у кінці свого інтерв’ю радить ставити цілі та обирати правильне оточення, яке вас підтримуватиме. Помилки роблять вас більш успішними, тож не варто боятися - треба рішуче йти вперед.