Планшети та телевізори уповільнюють розвиток дитини / фото pixabay.com

Діти, які проводять багато часу перед екраном телевізора або планшетного комп'ютера, гірше вирішують проблеми, погано спілкуються з однолітками і слабкіше виявляють навички розвитку до 5-річного віку.

Такого висновку дійшли канадські експерти. Вони оцінили здібності до спілкування, вирішення проблем й інші особисті навички розвитку 2 тис. 400 дітей віком двох, трьох і 5 років, повідомляє MedikForum.

Читайте такожСмартфони виявилися в сім разів бруднішими від сидіння для унітаза - дослідження

Відео дня

Було встановлено, що ті діти віком двох років, які проводять більше часу перед екранами, вже до трьох років демонструють ознаки уповільненого розвитку. А ті діти, хто не відривався від екранів телевізорів і планшетних комп'ютерів в три роки, до 5-річного віку помітно відставали у розвитку від своїх однолітків.

У зв'язку з цим дослідники закликають батьків маленьких дітей не спрощувати собі життя і самим особисто брати участь у розвитку дитини шляхом спілкування і різного роду активних ігор, що передбачають не тільки розваги, але й навчання.

При цьому дослідники згодні, що у певних гаджетів є високий потенціал до навчання дитини, але батьки використовують ці пристрої зовсім не для цих цілей. Найчастіше діти дивляться мультфільми або грають у якісь іграшки, які міцно утримують їхню увагу, але не сприяють розвиткові тих чи інших навичок.

Раніше вчені з'ясували, що високий рівень радіочастотного випромінювання, характерний для мобільних телефонів, що використовують мережі 2G і 3G, провокує розвиток раку серця, пухлини мозку та надниркових залоз.