Експерти звертають увагу й на спалахи агресії / фото pixabay.com

Значна кількість хвороб легше піддається лікуванню, якщо терапія починається на ранній стадії.

Італійські експерти назвали чотири ранні ознаки поганого здоров'я, пише MedikForum.

Зміна почерку. Це - рання ознака хвороби Паркінсона. Людина помічає, що її почерк змінюється, а розмір букв значно зменшується. Хвороба Паркінсона виникає в той момент, коли нервові клітини мозку пошкоджуються або вмирають. Вони перестають виробляти адекватну кількість нейротрансмітера дофаміну, який посилає сигнали для здійснення різних рухів. Це призводить до тремору та порушення рухливості, а також впливає на руки й пальці, необхідні нам для письма.

Відео дня

Читайте такожВиявлено нову небезпеку солодких напоїв

Низька якість сну. Під час нічного відпочинку рівень гормону стресу кортизолу знижується, що дозволяє нашому організму спати та відновлюватися. При безсонні великі шанси на те, що рівень кортизолу залишиться на максимумі. В результаті організм приходить у стресовий стан, що порушує режим самовідновлення.

Періодичні спалахи агресії. Несподівані та нез'ясовні вибухи гніву можуть бути попереджувальною ознакою депресії.

Занадто часті відвідування туалету. При діабеті другого типу наш організм насилу розщеплює їжу цукор для того, щоб використовувати його як енергію. В результаті в крові збільшується рівень цукру, він пошкоджує кровоносні судини та нерви. Ниркам доводиться працювати більш напружено для зменшення показників цукру, що збільшує кількість відвідувань туалету.

Раніше експерти з Німеччини назвали звички, які змушують нас старіти завчасно.