Фізичні навантаження впливають на циркадні ритми людини або її внутрішній годинник / фото pixabay.com

Вчені вважають, що вечірні навантаження для здоров'я корисніші. Тоді наш організм використовує менше кисню.

У ході експериментів за участю лабораторних мишей вчені з'ясували, що у вечірні години фізичні навантаження на 50% більш ефективні, пише MedikForum.

Річ у тому, що ввечері при тренуваннях гризунам було потрібно менше кисню, а в їхньому організмі відзначався підвищений рівень субстанції, яка збільшує метаболічну активність тканин.

Відео дня

Читайте такожНазвано один з найкорисніших видів спорту (відео)

Спільна команда дослідників із США та Ізраїлю провела перші дослідження, які підтвердили давно пануючу теорію про вплив часу тренувань на їхню продуктивність. В цілому, фізичні навантаження впливають на циркадні ритми людини або її внутрішній годинник, який пов'язаний з циклами сну і пробудження. Вони дозволяють нам готуватися до точних і регулярним зовнішніх впливів, від яких залежить прийом їжі і сну. Циркадні ритми перебувають у нервовій системі у периферичних органах, вони відіграють важливу роль у відновленні ДНК, фертильності й навіть ефективності прийому ліків. Якщо наш організм не приймає подібні сигнали, то циркадні ритми можуть повністю розсинхронізуватися.

Дослідження показували, що люди з порушеннями циркадних ритмів мають меншу тривалість життя, вони частіше стикаються з пухлинами та різними розладами сну на кшталт безсоння. Ці порушення можуть бути наслідком або збою внутрішнього годинника організму, або відмови людини слідувати зовнішніх умов, наприклад, при роботі в нічну зміну.

Раніше вчені з'ясували, що користь від тренувань зберігається і через 10 років.