Нездорове харчування призводить до руйнування мозку вже в середньому віці / фото newsru.co.il

Фахівці Австралійського національного університету доводять, що нездорове харчування є серйозним чинником когнітивних проблем, які можуть починатися набагато раніше, ніж передбачалося до цього.

Вчені виявили докази того, що неправильне харчування і відсутність фізичних вправ протягом тривалого періоду значно підвищує ризик розвитку діабету другого типу та істотно знижує функції мозку, що загрожує деменцією, пише MedikForum.

Читайте такожГенетики поділилися секретами успішної боротьби із зайвою вагою

Відео дня

Зазначається, що сьогодні багато людей щодня вживає в середньому приблизно на 650 кілокалорій більше у порівнянні з тим, як харчувалися 50 років тому. Вчені встановили, що 650 додаткових кілокалорій можна отримати, вживши стандартний набір із закладу фастфуду — гамбургер, картоплю фрі та стакан солодкої газованої води.

Дослідники також встановили зв'язок між діабетом другого типу та швидким погіршенням роботи мозку. Нездорове харчування таким чином руйнівно діє на мозок. Експерти наголосили, що в наш час шкода для здоров'я, пов'язана з нездоровими звичками харчування, стає незворотною, коли людина досягає середнього віку.

Раніше вчені з'ясували, що регулярні тренування сприяють зменшенню жирової маси на животі у літніх людей.