Ілюстрація / REUTERS

Росія тимчасово призупинить в'їзд громадян Китаю, що прямують з метою здійснення трудової діяльності, у приватних, навчальних і туристичних цілях.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на секретаріат віце-прем'єра РФ Тетяни Голікової.

Читайте такожДругий росіянин заразився коронавірусом

Відео дня

Зазначається, що пропуск громадян Китаю через кордон Росії буде призупинено, починаючи опівночі 20 лютого.

Також буде тимчасово призупинено прийом документів, оформлення і видача запрошень на в'їзд до Росії з метою здійснення трудової діяльності громадян Китаю, дозволів на залучення і використання іноземних працівників та дозволів на роботу зазначеним громадянам, які перебувають за межами РФ. 

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу. ВООЗ дала новому вірусу офіційна назва Covid-19.

Станом на ранок 18 лютого жертвами коронавірусу в світі стали 1 873 особи. Водночас 12 803 інфікованих вдалося вилікувати.