Ілюстрація / REUTERS

У ніч на понеділок, 2 березня, у берлінському Сенаті повідомили про те, що в німецькій столиці офіційно підтверджений перший випадок зараження коронавірусом.

Заражений, чий вік і стать не був названий, поміщений в лікарню і отримує лікування. Лікарі почали перевірку людей, з якими він контактував, передає DW.

У понеділок опівдні за місцевим часом міський сенатор з охорони здоров'я проведе прес-конференцію, на якій дасть більш детальну інформацію.

Відео дня

В понеділок з'явиться інформація про перевірку на коронавірус співробітників аквапарку Tropical Islands в 50 кілометрах від Берліна. Його відвідав турист з іншого регіону Німеччини, у якого згодом виявили вірус. Всього в Tropical Islands працюють 600 співробітників, парк здатний прийняти до 6 тисяч відвідувачів в день.

Читайте такожЗагальна кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 88 тисяч осіб

Берлін став десятою (з 16) федеральних земель Німеччини, в якій зафіксовано зараження коронавірусом. Ще вранці в неділю, 1 березня, було відомо про 66 випадків інфікування, до вечора того ж дня кількість заражених перевищила 130 осіб.

У Баден-Вюртемберзі школярам, вчителям, багатьом чиновниками і поліцейським, які повернулися з одного з кризових регіонів поширення вірусу, наказано залишатися вдома і після закінчення канікул з нагоди карнавалу, причому незалежно від наявності симптомів захворювання. Деякі з цих вимог поширюються і на Баварію. Кризовими регіонами міністерство внутрішніх справ у внутрішньому циркулярі називає провінцію Лоді в Ломбардії і місто в провінції Падуя на півночі Італії, а також окремі регіони Китаю, Ірану та Південної Кореї, передає агентство dpa.

Голова МВС Німеччини Хорст Зеехофер в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag не виключив введення карантину для міст і цілих регіонів - однак лише в якості останнього засобу боротьби з коронавірусом.

Читайте такожВ Італії від коронавірусу померло 34 людини

Між тим федеральний міністр охорони здоров'я Йенс Шпан підкреслив, що у чотирьох з п'яти випадків виявлення вірусу захворювання COVID-19 (Corona Virus Disease 2019), що викликається ним, протікає м'яко або навіть зовсім без симптомів.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю розказала про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання ставши новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 із "високого" до "дуже високого".