Ілюстрація / REUTERS

Лабораторний центр Лондона FluCamp, який оголосив про пошук волонтерів для зараження коронавірусом, отримав тисячі відгуків.

Про це повідомляє газета Daily Mirror.

9 березня британські дослідники запропонували всім охочим взяти участь у вивченні та боротьби із захворюванням COVID-19. Відібраних волонтерів заразять іншими штамами коронавірусу - OC43 і 229E - і покладуть на карантин в лабораторному центрі. Кожен день їх участь буде сплачено у розмірі 100 фунтів стерлінгів. Середня тривалість перебування у центрі складе 11-14 днів.

Відео дня

11 березня стало відомо, що тисячі людей відгукнулися на оголошення та побажали стати учасниками експерименту.

Читайте такожЖертвами коронавірусу у світі вже стали 4 637 хворих

Вчені підкреслюють, що мета експерименту - прискорити розробку вакцини проти смертельної хвороби. Для цього вони скористалися нешкідливими штамами вірусу, які піддаються контролю і вивчення. Щоб піддослідні не занудьгували, їм нададуть доступ до телевізора, ігрових приставок і інтернету.

Довідка УНІАН. В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів. За минулі три місяці вірус вирвався за межі Китаю, число хворих перевищило 100 тисяч осіб.

В Україні на сьогодні зафіксовано один лабораторно підтверджений випадок захворювання коронавірусом. Тим не менш, з 12 березня в Україні оголошено загальнонаціональний карантин.