REUTERS

Пандемія коронавірусу COVID-19 відступить, коли ним перехворіє більша частина населення.

Про це заявив французький міністр освіти Жан-Мішель Бланку, повідомляє bfmtv.com.

Читайте такожУряд Британії прогнозує, що епідемія коронавірусу триватиме до 2021 року - ЗМІ

Відео дня

"Ми вважаємо, що в підсумку від 50 до 70% населення заразиться, що покладе кінець вірусу, адже у більшості людей з'явиться імунітет - і вірус зникне сам собою", - вважає він.

Чиновник сказав, що повністю стримати епідемію COVID-19 у країні влада не в змозі і тому просто намагаються розтягнути цей процес у часі, щоб від напливу пацієнтів (тих самих 1-5% "важких") не застопорилася система охорони здоров'я.

Бланку закликав не панікувати, спостерігаючи за зростанням числа інфікованих.

Франція - на частковому карантині: з вчорашнього дня закриті кафе/ресторани, кінотеатри, всі магазини, окрім продуктових; працюють аптеки, онлайн-торгівля і служби доставки. Незабаром обмежать рух громадського транспорту.

Читайте такожКоронавірус у Франції: кількість заражених подвоюється кожні три дні

Як повідомляв УНІАН, спалах нового коронавірусу був зафіксований в кінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному місті Ухань.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

У світі зараз зареєстровано 169 387 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19. Жертвами коронавірусу стали вже 6 513 осіб.