Чотири лікарські препарати вже проходять клінічні випробування \ УНІАН

Французька біофармацевтична компанія Pharnext оголосила про ідентифікацію 97 часто виписуваних лікарських засобів, які можуть допомогти в лікуванні коронавірусної інфекції COVID-19 і її ускладнень, йдеться в прес-релізі компанії.

Читайте такожPolitico: Поспіх в розробці вакцини від коронавірусу може нашкодити

Зазначається, що в надзвичайній ситуації, пов'язаній з пандемією, перепрофілювання вже відомих ліків є першочерговим методом до моменту розробки вакцини.

Відео дня

«Тільки-но вірус проникає в клітини людини, він використовує клітинний механізм у своїх інтересах, що дозволяє вірусу розмножуватися в організмі людини. Стратегія Pharnext полягала в тому, щоб оцінити, яку саме частину клітинного механізму зачіпають коронавіруси (зокрема, COVID-19, SARS, MERS). Це дало змогу компанії виявити вже затверджені препарати для лікування поширених захворювань, які ефективні і для боротьби із захворюваннями, супутніми COVID-19», - сказано в повідомленні компанії.

За інформацією прес-служби, в цілому Pharnext ідентифікувала 97 ліків-кандидатів. Значна частина цих препаратів використовується для лікування таких поширених захворювань як цукровий діабет другого типу і гіпертонія. Оскільки у людей саме з такими проблемами зі здоров'ям захворювання, викликане коронавірусом, викликає ускладнення.

«Чотири лікарські препарати вже проходять клінічні випробування. Серед них - препарат для лікування малярії Хлорохін», - сказано в релізі.

Як повідомляв УНІАН, в середині березня Канадська фармацевтична компанія Medicago оголосила про випуск життєздатного кандидата на вакцину проти вірусу COVID-19, що є першим кроком до розробки вакцини проти коронавірусу. Після проходження випробування на безпеку вакцина може бути протестована на людях у липні-серпні 2020 року.