Склад шкіри при цьому змінюється на два тижні \ фото УНІАН

Дослідження, проведене вченими з Національного інституту досліджень у сфері охорони здоров'я, вперше показало, як шкіра пригнічує запалення після впливу ультрафіолету.

Читайте такожХімічний опік очей та шкіри: симптоми і термінове лікування

В рамках дослідження шкіру здорових добровольців піддавали безпечній дозі опромінення УФ, що викликають запалення. Потім бралися зразки шкіри для вивчення імунного профілю та складу через деякий час.

Відео дня

Результати показали, що УФ-опромінення активує Т-клітини CD4+GATA3+ і CD8+GATA3+, які допомагають шкірі відновлюватися після запалення. Склад шкіри при цьому змінюється на два тижні, повідомляє medikforum.

«Результати нашого трансляційного дослідження кидають виклик наявним теоріям і вперше показують, що певні клітини залишаються на поверхні шкіри людини протягом деякого часу після впливу УФ», - зазначив керівник дослідження доктор Натан Хокшоу.

Це відкриття може використовуватися для розробки нових цільових методів лікування для пацієнтів з надмірними запальними реакціями на сонці (фотодерматози), а також для пацієнтів з раком шкіри.