Ілюстрація / REUTERS

Китайська влада ввела обмеження на публікацію наукових досліджень про походження коронавірусу. Автори повинні будуть отримати схвалення центрального уряду КНР.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожУ Китаї виявлено рекордну за 6 тижнів кількість нових випадків коронавірусуДану інформацію підтвердив редактор «Китайського журналу епідеміології» Ванг Лан. За його словами, всі наукові публікації про COVID-19 повинні проходити попередні перевірки на трьох різних рівнях. Спочатку матеріал повинен схвалити академічний комітет в університеті, потім науково-технічний департамент міністерства освіти, а після — цільова група при Державній раді КНР.

Відео дня

Китайський учений анонімно розповів, що таким чином влада хоче обмежити будь-які об'єктивні дослідження про походження коронавірусу, «ніби спалах відбувся не в Китаї».

Як відомо, спалах COVID-19 почався в грудні 2019 року в китайському місті Ухань. Повідомлялося, що джерелом інфекції став місцевий ринок, де продавали м'ясо диких тварин. Офіційно про походження коронавірусу влада Китаю не говорила.

Раніше УНІАН повідомляв, лікар розповіла про абсолютно нові симптоми коронавірусу.

Читайте також: