Восьмирічний Мухаммед з М'янми серед біженців в окрузі Кокс - Базар в Бангладеш. Фото ЮНІСЕФ

320 тисяч дітей-біженців з числа рохінджа терміново потребують чистої води і продовольства. Їм потрібно зробити щеплення і забезпечити адекватні санітарні умови. Їхні здоров'я і життя в небезпеці. Про це йдеться в новій доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Читайте такожУ 2016 році більше 8 тисяч дітей загинули або були поранені через збройних конфліктів - ООН

Співробітники фонду підкреслюють, що багато хто з цих дітей стали свідками жахливих звірств, втратили близьких і потребують психологічної допомоги.

Відео дня

«Мені запам'яталася розповідь одного хлопчика. Він намалював те, що запам'ятав, на листку папері і показав нам. На малюнку був чоловік у формі, що перерізав горло дитині. Він сказав, що бачив це своїми очима», - заявив представник ЮНІСЕФ Саймон Інграм.

Нагадаємо, що в Бангладеш з М'янми вже втекли близько 600 тисяч чоловік. Переселенці живуть в переповнених таборах у нестерпних, антисанітарних умовах. Вони особливо вразливі до захворювань і тому головне завдання – доставка в табори чистої води. Її катастрофічно не вистачає. В ЮНІСЕФ також повідомляють, що кожна п'ята дитина з числа біженців недоїдає і потребує медичної допомоги.

Тим часом, мусульмани-рохінджа, рятуючись від переслідувань і насильства в М'янмі, продовжують прибувати в Бангладеш. У минулий четвер близько 7 тисяч біженців, що скупчилися на кордоні у бангладешського села Анджуман  Ці люди провели на кордоні кілька днів, розташувавшись у відкритому полі.

Нагадаємо, що ООН просить у міжнародного співтовариства 430 мільйонів доларів на надання допомоги біженцям з М'янми. Конференція зі збору коштів пройде 23 жовтня в Женеві. Якщо цю суму не вдасться зібрати, говорять в ООН, це обернеться катастрофою для біженців.