Лавандову олію можна використовувати для боротьби із стійкими грибковими захворюваннями. Олія допоможе у разі грибка шкіри або нігтів, стверджують учені з Університету Коїмбри. Вони спеціально дистилювали лавандову олію з чагарника Lavandula viridis, що росте на півдні Португалії, пише The Times of India.

Олію протестували на ряді зразків патогенних грибів. Деякі з них могли викликати смерть, вони належали до групи дерматофітів, що вражають шкіру, нігті, волосся або до типу Candida (причина молочниці). Особливу небезпеку грибкові інфекції подібного роду представляють для людей з ослабленим імунітетом.

Лавандова олія непогано себе зарекомендувала в ході експерименту. Вона заспокоювала, мала антиспазматичні, протимікробні і антиоксидантні властивості. Олія вбивала широкий спектр грибків, ушкоджуючи клітинну мембрану.

Відео дня

На даний момент існує відносно мало варіантів протигрибкових препаратів. Потім, часто вони мають неприємні побічні ефекти. Професор Лігія Салгейро і професор Євгенія Пінто, що керували дослідженням, підкреслюють: у всьому світі за останній час спостерігається небувалий сплеск грибкових інфекцій. Тому медицина гостро потребує нових засобів.

podrobnosti.ua