Проросле зерно, з висотою паростків 2-4мм, багате на вітаміни і мінеральні речовини, цукор і легкозасвоювані амінокислоти. Коли ж зерно проростає більш ніж на 4 мм, то в його пророслих стеблинках з`являються даремні з поживної точки зору – целюлоза і рослинна клітковина.
Приймають проросле зерно по 1ст. ложці 3-4 рази на день. Зберігати пророщене зерно можна в холодильнику 1-2 дні, далі воно починає втрачати цілющі властивості.
Цілющі властивості зернових культур:
•Гірчиця – покращує травлення, прискорює процес одужання.
•Гречка – підвищує рівень гемоглобіну в крові, зміцнює стінки кровоносних судин.
•Кунжут – завдяки високому вмісту кальцію зміцнює кістки скелета і зуби, допомагає швидкому загоєнню переломів.
•Соя – містить білок, кальцій, фосфор і вітаміни групи В і С.
•Соняшник - містить вітаміни D і E, мікроелементи, які стабілізують нервову систему.
•Ячмінь – містить кременеву кислоту.
•Гарбуз - містять білки і каротин.
•Пшениця – зміцнює імунітет, нормалізує роботу мозку і серця, знижує рівень холестерину в крові.