Песиміст чи оптиміст - ці якості визначені не так жорстко, як здається. Вчені з ясували, яким чином можна налаштувати мозок на позитивний лад, зазначає The Daily Mail. Характер - результат роботи набору генів і зовнішніх факторів. Перепрограмування займає сім тижнів.
 
Доктор Майкл Мозлі на собі показав: можна стати оптимістом. Протягом 20 років він страждав від хронічного безсоння. Стан його мозку перевірили в Університеті Ессекса. Вже було відомо, що у людей, які постійно переживають з приводу того, що відбувається, спостерігається церебральна асиметрія - права півкуля мозку активніша лівого. У Мозлі права частка в стані спокою була активнішою за ліву втричі.
 
Виправити ситуацію допомогло тренування мозку. Потрібно було дивитися на екран, де з`являються обличчя з різними виразами. На кожному рівні цієї гри було потрібно виокремлювати радісне обличчя і натиснути на це зображення. Тренування тривало кілька тижнів. Також проводилися 10-20-ти хвилинні сесії медитації, що допомагають концентруватися на своєму внутрішньому світі та розслаблятися.
 
Повторне сканування мозку показало: асиметрія стала менш вираженою, а Мозлі почав більш позитивно дивитися на світ. До речі, у міру проходження гри він навчився швидше реагувати на радісні обличчя на екрані - мозок шукав позитивне.