Вчені додають до списку також сімейну історію алкоголізму / REUTERS

Хронічний алкоголізм - одна з головних проблем теперішнього часу. Під ним розуміється неможливість припинити вживання спиртних напоїв, незважаючи на негативні наслідки.

Читайте такожУ ВООЗ заявили, що вживання алкоголю збільшує ризик зараження коронавірусомПричини хронічного алкоголізму складні, поєднуватися можуть як соціальні, так і генетичні та екологічні фактори. Вчені додають до списку також сімейну історію алкоголізму. Однак її ефект може бути складнішим, ніж припускалося раніше.

Дослідження, опубліковане в журналі Psychological Science, показало новий зв'язок, передає medikforum. Зокрема, людина, яка в дитинстві спостерігала за батьками-алкоголіками, у дорослому житті з більшою ймовірністю зіткнеться з розвитком хронічного алкоголізму у неї, навіть якщо її чоловік, або дружина не мають проблем з алкоголем.

Відео дня

Дослідники проаналізували інформацію про шлюб більш ніж 300 тис. пар Швеції і виявили, що шлюб з чоловіком, який має схильність до алкогольного розладу, збільшує ризик розвитку хронічного алкоголізму. Вчені підкреслюють, що мова йде не про генетику, а про психологічні наслідки виховання батьками з проблемами.

Новини по темі: 

На Закарпатті викрили серійного злодія елітного віскі з магазину

Вчені розвіяли міф про ті, що підліткам краще дати випробувати алкоголь при батьках