Ілюстрація REUTERS

Пацієнти з коронавірусом, які також страждають від високого кров'яного тиску, вдвічі частіше помирають від цієї інфекції.

Такого висновку дійшла група науковців на чолі з медиками відділення кардіології в лікарні міста Сіан, Китай. За їхніми словами, високий тиск погіршує ризик серйозних симптомів, повідомляє Оbozrevatel з посиланням на CNN.

Читайте такожThe Guardian: Вчені гадають, чи допоможе весняне тепло побороти COVID-19

Відео дня

Зазначається, що під час дослідження фахівці вивчили записи про 2866 пацієнтів, які проходили лікування в Ухані, де виник спалах COVID-19.

Виявилося, що трохи менш як 30% із них мали підвищений кров'яний тиск.

"Незабаром після того як ми почали лікування пацієнтів із коронавірусом на початку лютого в Ухані, то помітили, що майже половина з тих, хто помер, мала високий кров'яний тиск, який був набагато вищим, ніж у пацієнтів із тільки легкими симптомами COVID-19", – йдеться в науковій статті.

Науковці також з'ясували, що 4% пацієнтів із високим тиском померли, як порівняти з 1,1% пацієнтів без нього.

Після деякого коректування відмінностей між хворими це призвело до подвоєного ризику смерті для людей із високим тиском. Зазначається, що 7,9% пацієнтів, які припинили вживати ліки від кров'яного тиску, померли.

Зазначимо, зміна способу життя та харчових звичок, а саме споживання більшої кількості овочів, фруктів і цільнозернових продуктів, допомагає знизити високий артеріальний тиск.