Мед виявився найкращою терапією \ УНІАН

Вчені з Оксфордського університету дійшли висновку, що мед - кращий засіб від інфекцій верхніх дихальних шляхів.

Читайте такожУ меді виявили потужні протигрибкові властивостіУ статті, опублікованій в BMJ Evidence-based Medicine, автори описують дослідження результатів декількох клінічних випробувань, які включали тестування методів лікування інфекцій верхніх дихальних шляхів і результати, передає medikforum.

Відео дня

За останні кілька років медичне співтовариство стривожилося, оскільки у бактерій виробилася стійкість до антибактеріальних засобів. Вчені шукають інші ліки від цих інфекцій, і, зокрема, почав виділятися один вид терапії - мед.

Неофіційні дані свідчать, що мед можна використовувати для лікування застуди в цілому і від кашлю зокрема - люди використовували його в якості терапії протягом тисяч років. В рамках нового проекту вчені досліджували результати декількох клінічних випробувань, що перевіряють ефективність лікування інфекцій верхніх дихальних шляхів: дані 14 клінічних випробувань за участю 1761 пацієнта.

Були проаналізовані дані випробувань практично всіх традиційних засобів: ліки, які відпускаються без рецепту від застуди, антибіотики і мед. Вони виявили, що мед виявився найкращою терапією серед усіх протестованих. Крім того, що він виявився більш ефективним при лікуванні кашлю (на 36% краще при зменшенні кількості кашлю і на 44% краще при зменшенні тяжкості кашлю), він також призвів до скорочення середньої тривалості інфекції на два дні.

Новини по темі: