Лікарі розповіли про їжу, яка може стати причиною розвитку серцевих захворювань / фото ua.depositphotos.com

Існують категорії продуктів, які можуть піддати вас підвищеному ризику серцевих захворювань.

Як з'ясували британські медики, здавалося б, здорові продукти, але і вони також можуть стати причиною розвитку серцевих хвороб, пише Express.

За словами експертів, коли ви бачите їжу з етикеткою "знежирена" або "низький вміст жирів", то вважаєте, що вона корисна для вас. Але швидше за все, така їжа може піддати вас ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Читайте такожМедики назвали симптом наближення проблем з серцем

Річ у тому, що, коли виробники видаляють жир з продуктів, вони додають в туди більше натрію і цукру, щоб ті були смачними.

Крім того, вживання занадто великої кількості солі може підвищити кров'яний тиск і збільшити ризик серцевих захворювань. Рекомендована добова доза солі для дорослих становить менш як 6 грамів на день.

Національна служба охорони Здоров'я Англії заявляє, що нездорова дієта з високим вмістом жирів посилить затвердіння артерій і збільшить ризик серцевого нападу.

Медики радять дотримуватися середземноморської дієти, що означає їсти більше фруктів, овочів і риби, а менше м'яса.

Нагадаємо, раніше дієтологи з США назвали три сезонні продукти, які допоможуть схуднути і збагатять організм вітамінами.

Вас так само можуть зацікавити новини