Брюссельська капуста - відмінна альтернатива картоплі / фото - ua.depositphotos.com

Дієтологи з США назвали три сезонних продукти, які допоможуть схуднути та збагатять організм вітамінами. Осіння дієта тільки здається нудною та несмачною, адже зараз - саме час для деяких овочів і фруктів, які стануть відмінним доповненням до раціону.

Про це повідомляє тематичне видання про харчування і схуднення "Eat This, Not That!".

Яблука для схуднення

В одному великому яблуці міститься 19% від щоденної норми клітковини, вживання такого сезонного смаколика допоможе позбутися від декількох зайвих кілограмів і позитивно позначиться на всьому організмі.

Відео дня

Читайте такожКето рецепти для початківців: чим харчуватися на дієті і не рахувати калоріїЗапобігання раку, серцево-судинних захворювань, астми, хвороби Альцгеймера, поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту і легенів, зміцнення кісток - яблука не тільки допомагають худнути, вони ще й рятують від безлічі недуг. 

Для схуднення варто додавати яблука в салати з капустою і волоськими горіхами та навіть в бутерброд зі скибочками м'яса. Фрукт відмінно підкреслить смак і додасть незвичайний хрускіт. Також яблука можна використовувати як повноцінний перекус - замість мучного і снеків.

Гарбуз для схуднення

Гарбуз по праву вважається одним з найголовніших овочів осені. З ньогго можна робити гарніри, солодкі страви та прості корисні перекуси. Гарбуз багатий клітковиною, тому вживання такого овочу дозволяє зберігати ситість і менше переїдати.

Читайте такожЯк приготувати гарбузовий суп-пюре: 4 рецепта першої стравиГарбуз містить в собі багато води та мало калорій, при цьому він багатий на вітаміни та мінерали. Пюре з гарбуза стане відмінною добавкою в смузі й супи, а якщо додати в нього трохи вівсяних пластівців і горіхової пасти - вийде відмінний снек без випічки.

Гарбуз можна запекти, зварити або протушкувати. Не менш важливе в гарбузі насіння - відмінна і корисна добавка до їжі, яка також допоможе схуднути. Ним можна посипати салати або додавати їх в смузі. 

Брюссельська капуста - користь і вплив на зниження ваги

Хрестоцвіті овочі, іменовані брюссельською капустою, є ідеальною їжею для схуднення, вважають дієтологи. У цьому продукті багато клітковини, мало калорій, він відмінно поєднується з рибою або куркою. 

Багато хто не любить брюссельську капусту і вважають її несмачною. Однак її можна готувати не тільки на пару. Продукт можна запекти, тоді він вразить навіть дуже прискіпливих гурманів. Брюссельська капуста - відмінна альтернатива картоплі. Вона втамовує голод і не стане причиною зайвих кілограмів. 

Раніше УНІАН вже повідомляв, що дієтологи назвали кращі овочі для здорового зниження ваги. При цьому фахівці попередили, що не слід надмірно наполягати в питанні схуднення.

Також вас можуть зацікавити новини: