Вагітна дружина африканця спочатку вирішила, що у нього похмілля / фото Thembela Ntongana/GroundUp

У ПАР чоловік помер після того, як він змішав домашнє пиво, колу і молоко, а у його товариша по чарці з'явилися проблеми із зором.

Про це повідомляє News24.

У суботу, 6 червня, безробітний Тапера Едвард Кусені купив у сусіда півлітра саморобного алкогольного напою за 20 південноафриканських рендів. Разом з братом він змішав пиво з колою і молоком, після чого заснув. На наступний день він продовжив пити. У понеділок Кусені відчув себе погано, як і його товариш по чарці.

Відео дня

Читайте такожNew York Times: У Росії пандемію коронавірусу погіршує масовий алкоголізм

Вагітна дружина африканця спочатку вирішила, що у нього похмілля, але йому ставало все гірше й гірше, як і його братові. В результаті чоловіка доставили в лікарню, де він і помер.

Брат Кусені вижив, але тепер страждає від постійних головних болів, і у нього сильно зіпсувався зір. Лікарі підозрюють, що в напої міг міститися метанол.

Заборона на продаж алкоголю викликала у країні бум домашнього пивоваріння. Однак оскільки деякі люди використовували для виробництва напою неякісну сировину, вживання саморобного алкогольного напою призводило до смерті і каліцтва.

Як повідомляв УНІАН, щонайменше 27 людей в Ірані загинули від вживання метилового спирту в якості захисту від коронавірусу.