Для використання в ЄС схвалено чотири вакцини \ фото УНІАН

Дві дози вакцин, схвалених для використання в Євросоюзі, захищають від "Дельта" - варіанту коронавірусу, який стрімко поширюється в світі.

Про це заявили в Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA), повідомляє "Німецька хвиля".

У ЕМА знають про побоювання, викликані швидким поширенням штаму "Дельта", заявив керівник відділу стратегії вакцинації агентства Марко Кавальєрі.

Відео дня

Для використання в ЄС схвалені чотири вакцини: Comirnaty (препарат компаній BioNTech/Pfizer), Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson.

EMA відповідає за оцінку ліків, що використовуються в країнах ЄС, відстежує ситуацію на ринку медикаментів, видає дозволи на використання в Євросоюзі нових медичних препаратів.

Відповідальний за щеплення в Німеччині Постійний комітет з вакцинації (STIKO) також заявив, що дві дози вакцини від коронавірусу забезпечують такий же захист від штаму «Дельта», як і від інших варіантів вірусу. У STIKO при цьому послалися на результати актуальних досліджень з Великобританії, повідомляє агентство Reuters.

Штам коронавірусу "Дельта"

Один з найнебезпечніших з відомих в даний час штамів коронавірусу "Дельта" вже зафіксували в Україні.

Перший відомий зразок цього варіанту коронавірусу SARS-CoV - 2-лінія B. 1.617.2 - вперше виявили в Індії восени 2020 року.

У НАН України очікують, що до кінця літа штам "Дельта" домінуватиме на всій території Європи, а в Україні через низький рівень вакцинації населення та велику міграцію з РФ може поширитися швидкими темпами і призвести до більш тяжких наслідків, ніж у західних країнах.