У Туреччині поширюється дельта-варіант коронавірусу / aa.com.tr

В Туреччині зареєстровано вже 224 випадки зараження дельта-штамом коронавірусу. Випадки захворювання зафіксовані у 26 провінціях країни.

Про це повідомляє DW з посиланням на міністра охорони здоров'я Туреччини Фахреттіна Коджа.

Більш ніж половина всіх виявлених випадків припадає на Стамбул – 134. Коджа також повідомив, що випадків COVID-19 типу "дельта плюс" в Туреччині наразі виявлено не було.

Відео дня

Нагадаємо, за прогнозами Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) до кінця серпня на небезпечний штам "Дельта" припадатиме 90% всіх заражень коронавірусом в країнах ЄС.

Читайте такожМОЗ та ЮНІСЕФ розпочали кампанію на підтримку вакцинації проти COVID-19

В ECDC прогнозують, що "індійський" варіант може охопити насамперед молодих людей, які не входять у вікову категорію кампанії імунізації.

Водночас в ЄС підтвердили, що повне проходження вакцинації будь-яким доступним зараз препаратом забезпечує високий захист від вірусу і його наслідків.

Новий штам "Дельта" в цей час виявлений в понад 90 країнах світу. Найбільше він поширений в Індії, Росії та Португалії. За даними служб громадського здоров'я останньої, де новий штам відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 рази більш контагіозний, а також в 1,45 рази збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіша, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.