Спутнік V - Вірменія схвалила використання сумнівної російської вакцини / фото REUTERS

МОЗ Вірменії схвалило використання так званої російської вакцини «Спутник V» проти коронавірусу.

Про це повідомляє Арменпресс.

Читайте такожВ Єврокомісії підтвердили переговори з розробником російської вакцини проти COVID-19

Відео дня

Раніше міністр охорони здоров’я РФ Михайло Мурашко і голова Роскомнагляду РФ Анна Попова були у Єревані й передали Вірменії зразки вакцини «Спутник V».

У Єревані стверджують, що у 15 добровольців після вакцинації російським «Спутник V» ускладнень не зафіксували.

Вакцина «Спутник V» на даний час зареєстрована в Росії, Білорусі, Аргентині, Болівії, Сербії, Алжирі, Палестині, Венесуелі, Парагваї, Туркменістані, Угорщині, ОАЕ, Ірані, Республіці Гвінея і Тунісі.

12 січня стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів веде переговори з розробником російської вакцини від коронавірусу «Спутник V». Водночас жодних дозволів щодо виходу на європейський ринок для російського розробника надано не було.

Що відомо про російську вакцину від COVID-19?

  • Видання Bloomberg писало, що в Росії чиновники й олігархи раніше інших отримали експериментальну вакцину від COVID-19. Хоча її безпечність й ефективність доведена не була. 
  • У США не вірять, що Росія розробила безпечну й ефективну вакцину від COVID-19. Зокрема, головний інфекціоніст країни вказав на те, що Москва так і не закінчила всі етапи клінічних випробувань.  
  • Журнал Science зауважив, що  Росія не скоро зможе користатися своєю вакциною. Адже сама знає, що її вакцина ще не готова. Про це свідчать реєстраційні документи самого препарату, якими хвалився Путін.