В ідеалі нічний відпочинок повинен становити вісім годин \ samorozvytok.info

За тривалість сну відповідає певний ген, який вирішує, коли людина повинна прокинутися.

Читайте такожНазвано сім продуктів, які допоможуть поліпшити сон

У світі існує невеликий відсоток людей, яким для того, щоб виспатися достатньо всього декількох годин. При цьому вони відчувають себе цілком відпочилими і здатні вести активний спосіб життя, пише medikforum.

Відео дня

Як з'ясувалося, дякувати за це люди повинні мутації гену hDEC2, який стежить за тим, скільки людині відпустити часу на відпочинок і як скоро вона повинна прокинутися.

Професор неврології в Університеті Каліфорнії Ін-Хуей Фу, вважає, що в майбутньому така мутація станеться і у всього іншого людства, в результаті чого людина навчиться контролювати свій режим сну.

При цьому професор не знає точно, які наслідки має така мутація для загального здоров'я людини і чи не завдає мала кількість сну шкоди організму.

Традиційно вважається, що для повноцінного відпочинку дорослій людині необхідно спати не менше шести годин. В ідеалі нічний відпочинок повинен становити вісім годин. У процесі сну людина не просто відпочиває, вона засвоює і переробляє набрану за день інформацію. При цьому активізується її імунітет. Помічено, що якщо організм не отримує можливості повноцінно виспатися, свідомість втрачає ясність і перенапружується нервова система. Це загрожує стресами і зривами.

Раніше співробітники Единбургського університету (Шотландія) і Університету Людвіга-Максиміліана (Німеччина) з'ясували, що підвищена сонливість – це не тільки наслідок перевтоми. Як виявилося, багато хто з нас недосипає, оскільки на повноцінний сон кожній людині потрібна певна кількість часу, обсяг якого закладається на генетичному рівні.