Люди після вживання кави ставали більш чутливими до солодкого \ фото УНІАН

Солодка їжа здається ще солодшою, якщо вживати її з чашкою кави. Такого висновку дыйшли вчені з Орхуського університету, опублікувавши своє дослідження в журналі Foods.

Читайте такожНазвано ідеальний час для чашки кави

В роботі 156 випробовуваних тестували свій нюх і відчуття смаку до і після вживання кави. Дослідники виявили, що на нюх кава не впливала, а ось на почуття смаку так, повідомляє medikforum.

Відео дня

«Люди після вживання кави ставали більш чутливими до солодкого і менш чутливими до гіркоти», - говорить доцент Орхуського університету Олександр Вік Фьельдстад, який приймав участь у проведенні дослідження.

Що цікаво, вчені провели повторне тестування з кавою без кофеїну і результат був тим же. Відповідно, ефект посилення не належить цій речовині.

За словами Фьельдстада, ці результати можуть дати краще розуміння того, як працюють смакові рецептори людини.