Кияни продовжують воювати із забудовником у Святошинському районі / Скріншот, ТСН

У Святошинському районі Києва місцеві мешканці виступали проти будівництва багатоповерхівки у зеленій зоні. Протестувальники повалили паркан, спалили вагончики будівельників та побилися з поліцією.

Читайте такожЗабудова Сінного ринку в Києві: ЗМІ з'ясовували, хто наражає на небезпеку майбутніх мешканців (відео)

Як повідомляється у сюжеті ТСН, паркан навколо майбутнього будівництва звели ще восени. Тоді місцеві жителі вперше вийшли з протестом. Боронити паркан та забудовників прийшли молодики, яких в народі називають «тітушками». Представники забудовника, що також прибули на місце, стверджували, що у них є усі дозволи на будівництво.

Місцеві жителі переконують, що від такого будівництва вже вкрилися тріщинами будинки навколо, а територія будівництва, згідно генплану міста – зелена зона.

Усе це викладено в електронній петиції, де просять заборонити забудову. Поки під документом збираються підписи, місцеві обіцяють боронити територію як можуть. Серед погроз – перекриття траси. «Репетиція» вже була – на знак протесту дорогу перекривали у березні, але у вихідні

У листопаді минулого року повідомлялось про сутички між жителями багатоповерхівок і охороною будівельного майданчика на вулиці Львівській у Святошинському районі столиці. Люди протестували проти забудови, однак не змогли повалити паркан, який з’явився посеред скверу.