Троє покусаних лісовою хижачкою неподалік Бердянська досі в лікарні, але без загрози для життя, кажуть лікарі.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Юрій вже з усмішкою розповідає, як відбивався від хижака на подвір"ї своєї дачі. Каже, живе там постійно, бо ще й підробляє охоронцем. О 16 годині зібрався в щоденний обхід, як почув підозрілий шум за спиною. Озирнувся і в цей час на  нього скочив чималий звір. І одразу ж вчепився в ліву руку. Спочатку пан Юрій подумав, що це здичавілий собака. Каже, кричав та щосили відбивався рукою. І нападник відступив. 

На подвір’я сусіднього дачного кооперативу хижак навідався десь через півгодини після нападу на пенсіонера. Вовчиця напала на двох сестер, які вийшли аби відігнати, як їм здалося, незнайомого собаку. Не уберегли навіть два чотирилапих охоронці.

Розлючений хижак погриз руку однієї з жінок, а другій вчепився в обличчя. Сестри відбили атаку звіра залізним ломом, а  потім покликали на допомогу сусіда, який і повіз їх до лікарні.

Читайте такожУ Запорізькій області вовк покусав трьох людей - місцеві жителі помстилися (фото)

Наразі обидві сестри, як і Юрій, теж у лікарні. Жінку з ранами голови спочатку рятували  в реанімації, але  вже перевели до травматології. Спілкуватися з журналістами потерпілі не хочуть. Медики ж заспокоюють, загрози для життя пацієнтів  немає. У лікарні вони пробудуть ще з тиждень, до того ж отримуватимуть вакцину від сказу.

«Якщо ми не припускаємо виникнення сказу - те, що найнебезпечніше, то далі найбільша небезпека - це інфікування цих ран, гнійне запалення», - каже завідувач відділення травматології Бердянської  міської лікарні Едуард Гавриленко.

Що це був не здичавілий пес, а саме вовчиця, стало відомо невдовзі. Бо хижачка у лісосмузі накинулася ще й на двох лісорубів. Вони забили її палицями. 

«Нападали в минулому році на баранів, овець. Крали тварин, але на людей, а ще вдень, це перший випадок», - каже місцевий.

Тіло звіра спалили, а голову віддали на експертизу. За попередніми даними, сказ не підтвердився. Тож місцеві  знайшли інше пояснення  агресії. Переповідають історію про відчай молодої хижачки. Мовляв, тиждень тому на трасі машина збила її самця. І вовчиця так за нього мстилася.