12 січня в Одесі на будмайданчику біля дельфінарію «Немо» / dumskaya.net

В Одесі прокуратура звернулася до суду з клопотанням про зупинення будівництва готелю на пляжі Ланжерон, де 12 січня через падіння будівельного автокрана загинув робітник.

Читайте такожЗагибель робітника на будівництві в Одесі: стали відомі подробиці трагедії

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Відео дня

За його словами, те, що трапилося - недопуск медиків «швидкої допомоги» до потерпілого і перешкоджання роботі журналістів - неприпустимо і потребує ретельного розслідування.

«Прокуратура Одеської області звернулася з позовом до суду про призупинення будівництва і арешт земельної ділянки в районі пляжу Ланжерон, де ведеться будівництво і загинув робітник, до якого після травми автокраном адміністрація будови не допустила медиків «швидкої допомоги»», - сказав Степанов.

За його даними, «швидка допомога», яка прибула на місце НП (до будмайданчика біля дельфінарію «Немо») вдень, була дезінформована охоронцями, які заявили, що людина загинула, і тіло вже забрала «приватна швидка допомога». Насправді, робітник, на якого впав кран, в цей час перебував на місці події.

У прес-службі прокуратури Одеської області УНІАН заявили, що в ході розслідування буде дано оцінку діям всіх осіб, які перебували на будівельному майданчику. Також триває розслідування справи про грубе порушення законодавства про працю та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня в Одесі на будмайданчику біля дельфінарію «Немо» внаслідок падіння будівельного крана загинув робітник.

Дізнавшись про надзвичайну подію, ввечері на будівельний майданчик приїхали представники різних громадських організацій. На місце також прибули співробітники поліції і представники приватного охоронного агентства, які виштовхали з майданчика журналістів і активістів. При цьому охоронці зробили кілька пострілів у повітря. Правоохоронці на стрілянину не реагували.

Активісти стверджували, що робітник загинув ще вдень, але будь-які дії для спроби його порятунку не вживалися, а державну «швидку допомогу» на об'єкт не пустили. Тіло відвезли тільки пізно ввечері. Наступного дня стало відомо, що за фактами загибелі людини і стрільби відкрито кримінальні провадження.

Як відомо, в Одесі неодноразово проходили протестні акції через будівництво висотного будинку біля дельфінарію «Немо».