У вікно квартири Сергія Мазура вночі инули гранату / фото УНІАН

Святошинський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора та продовжив до 2 травня терміни досудового розслідування у справі про замах на вбивство громадського активіста, координатора праворадикальної організації С14 Сергія Мазура.

Як передає кореспондент УНІАН, ще не розглянуто жодного з клопотань сторони обвинувачення щодо продовження арешту всіх чотирьох підозрюваних, терміни якого спливають завтра, 2 лютого, оскільки до вирішення цих питань суд мав визначитися с термінами досудового розслідування.

Слід зазначити, що суд досі не зміг приступити до розгляду клопотань про продовження термінів тримання під вартою через численні клопотання адвокатів підозрюваних про відводи суддям та прокурору, які сторона захисту подавала впродовж цілого дня.

Відео дня

Водночас очікується, що клопотання щодо запобіжних заходів розглядатимуться ще сьогодні.

У залі суду перебуває декілька десятків активістів С14, з будівлі суду не знято посилену охорону - в приміщенні перебуває декілька правоохоронці у спецспорядженні.

Читайте такожПравоохоронці затримали трьох підозрюваних у підготовці замаху на координатора С14 Мазура

Як повідомляв УНІАН, вночі 10 жовтня 2018 року у Борисполі Київської області невідомі кинули гранату у вікно квартири Мазура, розташованої на другому поверсі житлового будинку. Внаслідок вибуху постраждав 61-річний батько Мазура, його було госпіталізовано. Поліція кваліфікувала злочин як замах на вбивство. Сам Мазур пов'язував інцидент зі своєю громадською діяльністю.

3 листопада у поліції повідомили про затримання чотирьох підозрюваних у здійсненні замаху на Мазура, а також замовника злочину, який оцінив виконання замаху у 3 тис. доларів.

4 листопада Бориспільський міськрайонний суд Київської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці трьом виконавцям замаху, ще одному - у вигляді двох місяців тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 145 тис. грн.