Підозрюваному обрано запобіжний захід / фото David Dibert / pexels.com

На Львівщині слідчі Державного бюро розслідувань розслідують факт викрадення військового майна на суму понад 4,5 млн грн, яке було виділене Україні урядом США в рамках програми міжнародної технічної допомоги.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі ДБР.

Як зазначається у повідомленні, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у Львові, за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону викрили факт розкрадання майна зі складу військової частини на суму 4,53 млн грн.

Відео дня

«У листопаді 2018 року з однієї з військових частин на Львівщині невідомі особи викрали 7 тепловізійних прицілів марки Archer та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США в рамках програми міжнародної технічної допомоги. За версією слідства, викрадення військового майна відбулося через недбале ставлення начальника складу ракетно-артилерійського озброєння до обліку та збереження ввіреного майна», - зазначається у повідомленні.

Читайте такожУ дніпрянина викрали сумку із $100 тисячами

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання до 7 років позбавлення волі.

Підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 діб. На даний час слідчі територіального управління ДБР у Львові, проводять комплекс слідчих дій з розшуку та повернення викраденого військового майна.

Як уточнили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, у ході слідства встановлено, що вказаний військовослужбовець за контрактом не забезпечив належного обліку та зберігання ввіреного військового майна, що призвело до його викрадення.

«5 лютого 2019 року Личаківський районний суд м. Львова обрав вказаному військовослужбовцю міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 153 680 грн», - повідомили у прес-службі військової прокуратури.