В електричці на Київщині сталася стрілянина / фото kv.npu.gov.ua

У Київській області сталася стрілянина в електропотязі Київ-Миронівка, внаслідок чого постраждало троє осіб.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції в Київській області, на станції Карапиші троє пасажирів у стані алкогольного сп'яніння сіли в електропотяг Київ - Миронівка. У вагоні вони поводилися неадекватно, намагались проникнути до кабіни машиніста. Один з них без вагомих причин застосував екстрене гальмування, скориставшись системою «стоп-кран».

Читайте такожНа кордоні з Польщею двоє українців напали на прикордонника (відео)

Відео дня

Працівник воєнізованої охорони у форменому одязі намагався втихомирити компанію. У відповідь чоловіки почали погрожувати побиттям. Оцінивши реальну загрозу, охоронець дістав з кобури табельну вогнепальну зброю, попередив про намір її застосування та здійснив постріл угору.

Це не зупинило зловмисників, тому чоловік спочатку вистрілив у ноги найбільш активному нападнику, а також здійснив три постріли у бік хуліганів.

На пероні станції Ольшаниця правопорушників затримали поліцейські. Поранених доправили до лікарні. 30-річний чоловік з вогнепальним пораненням грудної клітки та черевної порожнини перебуває в реанімації, його товариші 31 та 33 років з пораненнями в область грудної клітки - у хірургічному відділенні лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ст. 124 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України. Працівники поліції вилучили вогнепальну зброю системи «Наган», 5 гільз і 2 набої. Встановлюються всі обставини злочину. Триває слідство.

Як повідомляв УНІАН, у центрі Києва чоловік відкрив стрілянину з рушниці.