Заступниця голови однієї з ДВК на Сумщині вчинила самогубство / Фото Billy Curtis via flickr.com

На Сумщині за два дні до виборів президента України заступник голови дільничної виборчої комісії вчинила самогубство.

Читайте такожНа Тернопільщині побилися члени двох ДВК за місце в черзі до ОВК, постраждала жінка

Відео дня

Як повідомила кореспонденту УНІАН начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова, факт суїциду стався в селі Яцине Путивльського району.

Згідно із повідомленням, жінка, 1965 р. н., зникла вдень 29 березня. Лише пізно ввечері того ж дня її тіло виявили повішеним на горищі домоволодіння.

У поліції за цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (вбивство) КК України і проведено необхідні слідчі дії.

«Встановлено, що сталося самогубство, яке не пов’язане з роботою загиблої в ДВК. В її кишені виявили записку, в якій загибла просить нікого не звинувачувати у своїй смерті. Також встановлено, що в родині цієї жінки вже були суїциди – раніше її батько також повісився, а брат отруївся», – зазначила Біганова.

Тим часом у соціальних мережах та місцевих ЗМІ припускають, що на такий крок жінку спонукав нібито тиск, що чинився на неї як на одного з керівників ДВК.

За результатами голосування на виборах президента у першому турі, в Путивльському районі Сумської області переміг кандидат Юрій Бойко, за якого проголосували 34,5% виборців. Друге місце посів Володимир Зеленський (26%), третє – Юлія Тимошенко (10,5%).