Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО / фото УНІАН

В Одесі арештовано двоє громадян Китаю за відправлення українок до Пекіна для сексуальної експлуатації.

Читайте такожОрганізували сім місць розпусти: у Дніпрі затримали двох сутенерів-співмешканців

Як повідомила УНІАН прес-секретар прокуратури Одеської області Інна Верба, за клопотанням прокуратури іноземці взяті під варту ввечері 28 квітня.

Відео дня

За даними Верби, в рамках протидії торгівлі людьми одеські правоохоронці запобігли відправленню до Китайської Народної Республіки молодих жінок.

Зокрема, в ході слідчо-оперативних заходів 27 квітня в аеропорту "Бориспіль" затримано 24-річного громадянина Китаю, причетного до організації каналу торгівлі людьми, а його 44-річного співучасника викрили в Одесі.

Як зазначила прес-секретар, в "Борисполі" з 24-річним підозрюваним було 5 дівчат, які мали полетіти "на заробітки" до Пекіна. Зовнішній вид українок вербувальники оцінювали попередньо – з фото з портфоліо дівчат.

"За надання інтимних послуг у закладах Китаю їм обіцяли заробітну плату у 200-400 доларів, проживання та харчування. Після затримання цей зловмисник доставлений до Одеси, де обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО", - розповів Верба

Як альтернативу судом визначено заставу: 44-річному чоловікові - 576 тисяч гривень, його спільнику - понад 1 мільйон гривень. Застави наразі не внесено.

Слідчо-оперативні заходи проведено за участю слідчих регіонального главку Нацполіції в Одеській області, співробітників оперативного управління органів Державної прикордонної служби України та ін.

Як додали в регіональному главку Нацполіції, майбутніх жертв іноземці шукали серед оголошень про пошук роботи в Інтернет. Більшість з них були молоді жительки Одеської області у віці 18-20 років, які перебували у важкому матеріальному становищі.

Вербувальники, оцінивши зовнішність дівчат з фотографій, які ті на їх вимогу відправляли на електронну адресу, пропонували роботу з надання сексуальних послуг в борделях на території КНР.

Витрати, пов'язані з виїздом за кордон, українки мали повернути з першої зарплати. Після отримання згоди та оформлення всіх необхідних документів правопорушники бронювали жінкам електронні квитки.

Зараз дівчата повернуті додому. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми здійснює прокурора Одеської області (ч. 2 ст. 149 КК України).