У "Нацкорпусі" стверджують, що адміністрація ТЦ "Барабашово" вдалася до наклепів / фото hk.npu.gov.ua

"Національний корпус" заявляє, що його представники не мають відношення до конфлікту на території ТЦ "Барабашово" в Харкові 7 червня. Про це йдеться в повідомленні в телеграм-каналі харківського "Нацкорпусу".

Читайте такожЗа журналісту в Харкові стріляв активіст Нацкорпуса - адміністрація ТЦ

"Ми офіційно заявляємо про те, що ні Анатолій Шиян, ні Національний Корпус в цілому не мають жодного відношення до протиправних дій 7 червня, які відбулися в "Барабашово", - зазначили в політсилі.

Відео дня

Так вони прокоментували звинувачення адміністрації ТЦ "Барабашово", що бійці Нацкорпусу спробували захопити магазин підприємця-АТОвця і "крім арматури, колючих предметів, використовували вогнепальну зброю".

"Прес-служба показала "відео очевидців", де видно, як людина відкриває вогонь по людях, відзначаючи, що він "є активістом Національного Корпусу і брав участь у ряді партійних заходів". При цьому прес-служба ринку публікує стопкадр з чоловіком, що стріляв, і фото голови полтавського відділення Національного Корпусу Анатолія Шияна, стверджуючи, що це одне і те ж обличчя", - повідомили в Нацкорпусі.

Нацкорпус вимагає від адміністрації ТЦ "Барабашово" спростування неправдиву та наклепницьку інформацію щодо участі голови полтавського відділення Анатолія Шияна та всього Нацкорпусу у протиправних діях 7-8 червня на ринку "Барабашово" в Харкові.

Як повідомляв УНІАН, 7 червня в ТЦ "Барабашово" в Харкові сталася бійка. За інформацією прес-служби торгового центру, в конфлікті брали участь 50 представників "Національного корпусу" та підприємець, який на законних підставах орендував у центрі магазин.

У результаті бійки постраждали 9 осіб, у тому числі оператор "Вістей" Макарюк, якому завдали тілесні ушкодження та заволоділи його відеокамерою.