7 червня у Харкові на ринку "Барабашово" відбулися масові зіткнення за участі підприємців, ветеранів АТО і націоналістів. Про це повідомили очевидці в соціальних мережах.

Читайте такожВнаслідок штурму міськради у Львові постраждав чиновник

На опублікованих записах видно, як кордон поліції оточив одну з торгових точок, а на задньому плані переміщуються організовані групи молодих людей. В організації "Єдина нація" причиною конфлікту назвали спробу "відкрити магазин", пише NR.

"Небайдужі громадяни перешкодили їм. Після чого була сутичка, порізали одного з активістів і забрали у швидку", - заявили активісти.

У прес-службі обласної поліції повідомили, що вчора о 19:20 на територію ринку зайшли 50 громадян з метою вирішення майнового спору з одним із підприємців. Переговори швидко переросли в конфлікт. В ході масової сутички три людини отримали легкі тілесні ушкодження.

Силовики направили на ринок посилені наряди, в тому числі батальйону особливого призначення та спецпідрозділу "ТОР". За даними ГУ Нацполіції в Харківській області, ніхто з учасників конфлікту з заявами не звертався.

Як розповів керівник прес-служби ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев, одним з потерпілих став відеооператор служби новин "Вісті" Вадим Макарюк. Цю інформацію підтвердила і колега чоловіка Анна Черненко. За словами журналістки, Макарюку розбили обличчя і залили очі сльозогінним газом, а також пошкодили камеру. Постраждалого доставили в лікарню, де йому зробили рентген.

Після бійки підприємці заблокували рух біля ринку. Так, зокрема, незадоволені комерсанти перекрили частину дороги на вулиці Академіка Павлова до з'їзду на Тюринську, а також від перехрестя проспектів Льва Ландау та Ювілейного. Станом на ранок патрульна поліція забезпечує об'їзд зазначених ділянок.