У Львові  перевіряють повідомлення про замінування Академії сухопутних військ / фото facebook.com/asvpress

У Львові анонім повідомив про замінування Академії Сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Читайте такожЦВК в останній день реєстрації кандидатів у депутати вдруге "замінували"

Відео дня

«Повідомлення надійшло сьогодні, 24 червня, вранці. Наразі проводиться перевірка», - зазначили у поліції.

На місці працюють вибухотехніки, кінологи та фахівці інших служб, які задіюються у даний випадках.

Як повідомив на сторінці у Facebook ГО «Варта-1», яка співпрацює з правоохоронцями,  депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич евакуацію курсантів та викладачів академії не проводять.

«О 07:30 надійшло анонімне повідомлення про замінування Академії Сухопутних військ по вул. Стрийській у Львові. Наразі курсанти в касках і в повній бойовій готовності перебувають на території з метою забезпечення і проведення всіх заходів по анонімному повідомленні про замінування. Також присутні правоохоронні органи поліція і вибухотехнічна служба. Евакуація людей не буде проводитись, всіх курсантів відправляють в казарми, перевіряють приміщення на наявність небезпечних предметів», - повідомив Зінкевич.

Пізніше, як стало відомо УНІАН, вибухотехніки обстежили навчальний заклад, вибухівку не знайшли. Псевдомінера оголосили в розшук. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, з початку року у Львові  до різних органів влади і правоохоронців надійшло понад 200 анонімних повідомлень про замінування, зокрема,  залізничного вокзалу, лікарень, готелів, розважальних і бізнес центрів та ін.