Нападники не дають жодних свідчень / фото: dnepr24.com.ua

На Тернопільщині група рецидивістів здійснила напад на сім’ю, яка їхала з Івано-Франківщини на море; зловмисники протаранили їхнє авто, після чого без будь-яких вимог та пояснень застосували проти подорожніх газ, жорстоко побили їх та залишили місце події.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, вночі 1 серпня на дорозі у селі Кривче Борщівського району машину, в якій їхало четверо дорослих з Івано-Франківська та малолітня дитина, раптом стали переслідувати невідомі на іномарці.

Коли на вимогу зупинитися франківчани не відреагували, чоловік, який сидів за кермом автомобіля «Мазда», пішов на таран. Автомобіль сім’ї викинуло на узбіччя і вони змушені були зупинитися.

Відео дня

Після цього переслідувачі кинулися до салону. Один з нападників розбив вікно зі сторони водія і розпилив у салон невідому речовину.

За даними поліції, іванофранківці змушені були вийти з автомобіля, тим більше, що малолітня дитина, котру вони везли на оздоровлення до Одеси, мала проблеми з диханням.

Подорожуючих чоловіки побили, після чого без жодних вимог і пояснень сіли у своє авто й поїхали.

«Повідомлення від потерпілих надійшло близько третьої години ночі. Слідчо-оперативна група негайно виїхала на місце злочину. Тієї ж ночі було встановлено та затримано в порядку статті 208 КПК двох найактивніших учасників інциденту», – розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук.

За попередніми даними, з нападниками був ще один молодий чоловік, але участі у побитті він не брав. Затримані – 34-річний та 24-річний жителі Борщова. Старший з нападників минулого року був судимий за хуліганство, молодший теж потрапляв у поле зору правоохоронців.

За даними поліції, на момент вчинення злочину обидва зловмисники перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Мотиви злочину наразі не встановлено, оскільки нападники не дають жодних свідчень.

Їм оголошено підозру у вчиненні протиправного діяння, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Постраждалим була надана медична допомога, від госпіталізації вони відмовилися.