фото УНІАННа Рівненщині поліція припинила спроби незаконного видобутку бурштину / фото УНІАН

У двох районах Рівненщини поліція припинила спроби незаконного видобутку бурштину.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області, кримінальні правопорушення, пов’язані з незаконним видобутком бурштину, зареєстровані в Березнівському, Сарненському та Дубровицькому районах.

Читайте такожНа Рівненщині 200 бурштинокопачів напали на поліцейських і пошкодили три службові автомобілі

Відео дня

У другій половині дня 16 серпня до поліції надійшла інформація про те, що на території Бобрівського лісництва група невідомих осіб незаконно видобуває бурштин. На місці події правоохоронці побачили близько 30 осіб у балаклавах, а також виявили свіжі сліди гідророзмиву ґрунту, три пожежні рукави, підсак, лопату. «Під час документування правопорушення невідомі перешкоджали виїзду з місця події службовому автомобілю, чинили опір, не реагували на законні вимоги працівників поліції, при цьому забрали два пожежні шланги, лопату, сачок та залишили місце події», - зазначає прес-служба поліції.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр), частиною 2 статті 342 (опір працівникам правоохоронного органу) та частиною 2 статті 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають максимальне покарання арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Того ж дня у Сарненському районі близько 14:30 патрульні в урочищі Асфальтне селища Клесів побачили близько 15 осіб, які видобували бурштин. Помітивши службові автомобілі, невідомі втекли в різних напрямках. З місця події вилучено мотопомпу та два пожежних шланги.