Затримували поліцейського в одному з кафе у центральній частині Харкова / прес-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки України під час отримання 2 тисяч доларів неправомірної вигоди затримали заступника начальника одного з відділів Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Читайте такожПоліція затримала двох чиновників на хабарі у майже $1,5 мільйони (відео)Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що капітан поліції вимагав гроші в адвоката, який захищав обвинуваченого у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. За це слідчий обіцяв адвокату прийняти рішення в кримінальному провадженні на користь його підзахисного.

Відео дня

Зазначається, що правоохоронці затримали капітана згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одному з кафе у центральній частині Харкова під час одержання усієї суми хабаря у гривневому еквіваленті.

Капітану поліції загрожує до 10 років позбавлення волі / прес-центр СБУ

В даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому працівнику поліції про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв УНІАН, співробітники НАБУ затримали голову Служби автомобільних доріг Миколаївщини Андрій Максименка при отриманні 90 тисяч доларів хабаря.