Поліцейські тримали чоловіка у багажнику / facebook.com/MVS.LVIV

Слідчі Держбюро розслідувань оголосили підозру у катуванні двом поліцейським Васильківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Київській області.

Про це 19 жовтня на своєму Telegram-каналі повідомив керівник ДБР Роман Труба.

За словами керівника ДБР, історія відбулася ще в грудні минулого року через словесну перепалку на зупинці громадського транспорту.

Відео дня

Читайте такожВбивство хлопчика під Києвом: медикам не оголосили про підозру в недбалості

"Чоловік на зупинці громадського транспорту почав словесний спір з правоохоронцями. У відповідь вони застосували сльозогінний газ і почали бити людину прикладом автомата. На відео добре видно, що людей в погонах зовсім не бентежить кількість перехожих та автомобілів навколо. Вони цинічно продовжують застосовувати силу", - написав Труба.

Далі правоохоронці надягли на потерпілого кайданки, вивезли його на безлюдну місцевість Васильківського району Київщини, де продовжили жорстоко бити. Потім, правоохоронці, за словами Труби, закрили людину в багажнику, вдаривши прикладом автомата по голові. Тривали всі ці знущання близько чотирьох годин.

"Родичі чоловіка його розшукували і, сподіваючись на допомогу, зверталися до того самого Васильківського відділу поліції. Поліцейські, до речі повернули потерпілого саме туди, виписавши йому протоколи про адмінпорушення. Злочин хотіли приховати, від відповідальності втекти", - продовжив він. 

Раніше слідчі ДБР повідомили про підозру двом одеським поліцейським, які влітку залякували, били кулаками й ногами, щоб отримати зізнання у підозрюваного.